Gasper FABIJANCHICKEN COOP
Ceje, Slovenia


Discovering the beauty of living together with nature, that were so obvious and self-evident to all the generations before us, is a future that can inspire us with optimism.
Wooden construction of the chicken coop is influenced by vernacular architecture. A cube which contains the nests is inserted in a frame constructed in a golden ratio.
The perforations on the ceiling form a map of our galaxy. According to ancient religions the universe was created from an egg.
There is a golden egg mounted on a frame, with a quote in ancient latin “God always uses geometry”.
The coop was made in a wood workshop of an Organisation for people with intellectual disabilities.


Odkrivanje lepot življenja blizu narave, ki so bile tako očitne in samoumevne vsem generacijam pred nami, je prihodnost, ki nas lahko navdaja z optimizmom. Kokošnjak se s svojo leseno konstrukcijo, konstruirano v zlatem rezu, spogleduje z vernakularno arhitekturo. Okvir nosi leseno škatlo, kocko, kjer so gnezda za kokoši. Strop ima perforacije za zračenje v obliki naše galaksije, saj je vesolje, po zgodbah mnogih starih verstev, nastalo iz jajca. Zlato jajce, pritirjeno na konstrukcijo, pa bo mogoče navdihnilo katero izmed kokoši, da jih začne valiti tudi sama.
Kokošnjak je bil napravljen v lesni delavnici Centra za varstvo in delo.


Next Project

Mark