Architecture Uncomfortable WorkshopHouse for a young family
Csömör, Hungary


The family house built for a young family who only started their family life with a newborn child in the outskirts of Budapest, Csömör. The facade does not seem like a facade, faces the street, has only one smaller opening and a blind window with a tin box piece. The back of the building is the representative side, it is only visible from the garden.  The building is a gate which separates three layers of  living: first, the space of the street, then that of private life, and finally, a secret garden behind the arches.

The interior space is 70 square meters, with only two areas separated: the bathroom and working room. As the family’s need to change by the time the communal area can also be divided into three different rooms.


Egy egyszerű ház
Az épület a közös életüket nemrég kezdő fiatal, egygyermekes házaspárnak készült, Budapest vonzáskörzetében, Csömörön. Az utcára néző homlokzat nem tűnik klasszikus értelemben véve főhomlokzatnak. A homlokzat zsalukövekből rakott felületén két szimmetrikusan elhelyezett elem - egy kisméretű konyhaablak és egy bádogból készült növénytartó vakablak - fogja közre a fából készült bejárati ajtót. A ház reprezentatívabb oldala a kert felé fordul, rejtőzködik. A telekre hármas osztottság jellemző, előtérre, középtérre és háttérre oszlik.  Az utca szintje és az előkert az előtér, amit az maga épület, a középtér határol, ebből nyílik a háttér, ami a kert vadonja.Belseje egyterű, összesen 70 négyzetméter, így a család élete egy helyiségben zajlik. Csupán a fürdőszoba, s szemben a dolgozószoba kapott szeparált helyiséget. A későbbiekben további két kisebb szoba alakítható ki a térben.

Next Project

Mark